Samenwerking Technolab Leiden en Museum Boerhaave

Vrijdag hebben Technolab Leiden en Museum Boerhaave een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Beide stichtingen hebben al eerder samengewerkt, onder meer bij de tentoonstelling Apparaten Circus Boerhaave en de jaarlijkse competitie voor jonge uitvinders, de Willie Wortel Wedstrijd. Door de samenwerking te intensiveren, willen Boerhaave en het Technolab, kinderen en jongeren van vier tot en met vijftien jaar actief en innovatief kennis laten maken met natuurwetenschap en techniek. Zo kunnen zij hun talenten en interesses op dit gebied ontdekken en ontwikkelen. Museum Boerhaave heeft veel ervaring in het introduceren van jonge mensen in vijf eeuwen innovatie in wetenschap en techniek. Onlangs nog werd het Leidse educatieve programma Museum & School onderscheiden als het beste educatieve programma. In het leerwerkbedrijf Technolab organiseren MBO- en HBO-studenten actieve workshops en evenementen op het gebied van natuur, wetenschap en techniek voor leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs. Het leerwerkbedrijf Technolab zal vanaf 16 augustus gehuisvest worden in Museum Boerhaave en van daaruit samen met het museum actieve workshops en evenementen organiseren.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×