Leidse Reddingsbrigade helpt waaghals tijdens Peurbakkentocht

De Leidse Reddingsbrigade is gisteravond een waaghals te hulp geschoten. De man die deelnam aan de Peurbakkentocht, klom ter hoogte van Annie’s uit zijn boot op een brug, om aan de andere kant van de brug weer in de boot te springen. De hoogte, toch zo’n 2.5 meter, had hij verkeerd ingeschat. Hij kwam hard op de boot terecht en bezeerde zijn enkels. De ingeseinde reddingsbrigade bracht de man naar een plek waar minder publiek langs de kade stond, zodat de ambulance hem daar kon oppikken. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Omdat de hulpverleners vreesden voor eventueel rug- of nekletsel, is hij op een backboard en met een nekkraag om, afgevoerd.

De Leidse Reddingsbrigade was uit veiligheidsoverwegingen met twee boten bij de Peurbakkentocht aanwezig. De brigade krijgt daar niet voor betaald. De Leidse Reddingsbrigade moet het vooral hebben van donateurs bij het uitvoeren van dergelijke bewakingsacties. Sponsoren zijn altijd welkom. Op www.lrb.nu is meer informatie te vinden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×