In presentator Chris Verplancke heeft de organisatie van de Lakenfeesten een waardige opvolger gevonden voor Aad van der Luit die de peurbakkentocht de afgelopen 25 jaar aan elkaar praatte. (Foto's: Chris de Waard, video's Emile van Aelst).

Peurbakkentocht trekt door zonnig Leiden

Alsof hij nooit iets anders heeft gedaan, praatte de nieuwe presentator Chris Verplancke gisteravond de 26e peurbakkentocht aan elkaar. Van tevoren was hij wel een beetje zenuwachig, zo vertrouwde hij ons toe. Het is tenslotte niet niks om na 25 jaar het gezicht van de Lakenfeesten, Aad van der Luit, op te volgen. Maar nadat de bootjes vanaf 19.00 uur in de stralende zon langs het waterpodium bij Annie’s trokken ging het als vanzelf. De tientallen peurbakken oogstten weer veel lof bij publiek en jury. Uiteindelijk mochten er 12 een prijs komen ophalen. Drie winnaars per categorie: muziek, bedrijven, verenigingen en particulieren.

In de categorie muziek werd het Hazeskoor nummer 1. Op de tweede plaats eindigde musicalgezelschap Otis en derde werd het koor Leedvermaak. Bij de verenigingen ging de peurbak van de Museumnacht Leiden er met de derde plek vandoor. Tweede werd Salsaschool Salsiando en op nummer 1 eindigde de Lodewijksgroep. Bij de bedrijven zong Tartuffe de peurbak van De Grote Beer naar een derde plek, tweede werd de combinatie van Gaycafé de Roze Beurs met het COC Leiden en als eerste eindigde ‘Design by Ellis’ die samen met ‘Kijk bij Francine’ meedeed.

Ook bij de particulieren weer een aantal bekende namen onder de winnaars. Rixt Verschoor werd derde, De Stamgasten tweede en op 1 de Vriendengroep ‘Nou En’ die in samenwerking met Sleutelstad vanuit hun 3 October lustrumpeurbak het publiek massaal mee liet zingen met het Leidse Volkslied waarvan de tekst langs de route werd uitgedeeld.

Cultuur Leiden Tartuffe


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×