De nieuwe centrummanager Erwin Roodhart omringd door enkele dames van het promotieteam dat de eerste Leidse Moonlightshopavond op de kaart moest zetten. Gisteren waren ze ook al druk in de weer om het publiek er rondom de peurbakkentocht op te wijzen dat ruim 100 centrumwinkeliers hun deuren deze vrijdagavond zouden openen. (Foto's: Chris de Waard, video: IloveLeiden.com).

Moonlightshoppen in de avondzon

Afgelopen avond kon Leiden voor het eerst kennismaken met het fenomeen ‘moonlightshoppen‘ in het centrum en zowel de gezamenlijke binnenstadwinkeliers als het Centrum Management Leiden hadden flink uitgepakt om het de bezoekers naar de zin te maken. Winkeliers legden massaal de loper uit, in veel winkels was live muziek of draaide een dj en ook werden de koopjesjagers op hun wenken bediend met allerlei speciale moonlight-aanbiedingen. Bij de Hartebrugkerk was een catwalk aangelegd waar elk uur een modeshow werd gehouden. Verzorgd door een flink aantal modezaken uit het centrum. Ook was er straattheater.

Na een korte hevige bui aan het begin van de avond was het tot 23.00 uur stralend weer in de sleutelstad. Er waren dat ook flink wat mensen op de been. Op sommige punten in de Haarlemmerstraat leek het qua drukte wel zaterdagmiddag. Met net de langste dag van het jaar achter de rug, ontbrak eigenlijk alleen de maan tijdens het moonlightshoppen. Het centrummanegement denkt al na over een tweede editie later dit jaar en als de dagen dan weer korter worden, komt het ook met die maan wel goed.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×