Universiteit Leiden en LUMC steunen Museum Boerhaave

“Onbegrijpelijk”. Zo noemen de Universiteit Leiden en het LUMC de bezuinigingsplannen van staatssecretaris Halbe Zijlstra voor het Leidse Museum Boerhaave. Vanmiddag debatteert de Tweede Kamer over de bezuinigingsplannen op cultuur van staatssecretaris Halbe Zijlstra. Als gevolg van deze plannen wordt het Leidse Museum Boerhaave met sluiting bedreigd. In een gemeenschappelijke verklaring spreken Universiteit Leiden en LUMC hun steun uit voor het Museum.

In de verklaring staat onder meer: “Met de universiteit en met het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) bestaan onverminderd nauwe contacten, resulterend in samenwerking op velerlei gebied, waaronder het onderwijs. De Universiteit Leiden en het LUMC zouden het wegvallen van de publieksfuncties en wetenschappelijke functies van Museum Boerhaave per 2013 dan ook als een enorm verlies beschouwen.”

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×