Vragen VVD openingstijden politiebureau Langegracht

De VVD legt burgemeester Lenferink in zijn hoedanigheid van korpsbeheerder van Politie Hollands-Midden, schriftelijke vragen voor. De partij maakt zich zorgen over het bericht dat het politiebureau aan de Langegracht vanaf 1 augustus korter open is. Het bureau is vanaf dan op werkdagen open van 09.00 tot 21.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 18.00 uur. De VVD merkt op dat er in deze regio buiten genoemde openingstijden geen mogelijkheid is om een politiebureau te bezoeken.
De partij vraagt zich af of de basispolitiezorg voor de Leidenaars altijd gegarandeerd is. Ook wil de partij weten hoe en waar ernstige delicten buiten de openingstijden gemeld kunnen worden en hoe de politie daar dan mee omgaat.

Ook wil de VVD weten hoe de politie meldingen van mensen, en dan vooral kinderen, zonder telefoon wil afhandelen. Verder vraagt de partij naar de consequenties van de inkrimping van het aantal openingsuren, op de wachttijd en naar de mogelijkheid om vooraf een afspraak te maken als iemand aangifte wil doen. De partij is ook benieuwd naar de initiatieven van de politie om het gemis van fysiek contact aan de balie te compenseren.

De VVD is van mening dat de openingstijden pas teruggebracht mogen worden als er voldoende alternatieven zijn voor de bereikbaarheid, zoals het doen van aangifte via internet.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×