Schemerbruggen van start in stralende zomerzon

Vanmiddag vond de speelse aftrap plaats van het kunstproject ‘Schemerbruggen’, dat tot en met eind augustus te zien is. Alleen onder de bruggen schemerde het, want verder was het een zonnig dagje voor een kunstzinnige boottocht door de Leidse wateren. Diverse bruggen zijn voorzien van verrassende en speelse kunst, die vooral vanaf het water goed te bewonderen is. Geïnspireerd door het provinciale themajaar “Leve de molens!” vertellen deze Leidse kunstenaars, waaronder Merijn Tinga, Paul Bouter, Julia van Adrichem, Ans Volkers, Irene Cécile en Bastian de Wit doormiddel van hun kunst, over wind, stroming, molens, water, en de cirkel van goed en kwaad. Schemerbruggen is een initiatief van CTV Zuid-Holland en wordt uitgevoerd door ProKwadraat en Jennig. Informatie is vanaf vandaag verkrijgbaar bij onder meer het Visitors Centre aan de Stationsweg. (Foto’s: Jacqueline Borg)

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×