Kranslegging Rembrandt “verstoord door staatssecretaris”

De Nacht van Rembrandt werd gisteren vanwege het slechte weer in de Lakenhal en bij het Scheltema Complex gehouden. Alle inschrijvers konden dat besluit waarderen en waren present. Omdat het beeld van Rembrandt niet in de Lakenhal kon komen, vond de kranslegging wel plaats in weer en wind. Nadat het publiek samen met initiatiefnemers Tjeerd Scheffer en Ben Walenkamp het glas had geheven op de Witte Singel, verscheen plotseling “staatssecretaris Halbe Zijlstra”, die met behulp van een megafoon zijn cultuurboodschap uitschreeuwde: “Rembrandt is dood en oude cultuur levert toch niets op!”. Daarop verschenen twee van zijn commando’s per boot, die in het kader van de cultuurbezuinigingen Rembrandt een zwarte doek over zijn hoofd trokken en fusilleerden. Het publiek bleef verbluft achter.

Advertentie

Cultuur Leiden nachtvanrembrandt


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×