Intrigerende Japanse dans in cultuurtuin Stadsgehoorzaal

Op woensdagmiddag 27 juli, tussen 15.00 en 17.00 uur, dient de cultuurtuin van de Stadsgehoorzaal als decor van Japanse Butoh dans. Butoh is een verstilde vorm van theaterdans, waarbij beleving en verbeelding uitgangspunten zijn met kenmerkende trage bewegingen. Deze ontstaan vanuit associaties en improvisatie. Het buitenpodium met haar trapsgewijze terrassen doet wel wat denken aan een rijstveld. De optredens worden uitgevoerd door de ‘Makers aan de Markt’ danskunstenaars: Manon Waterreus en Dirk Muller en een selectie van Eskalibur, een Haagse theatergroep met mensen met een verstandelijke beperking. Ze worden begeleidt in choreografe door Marjolein Palthe met muziek van Maarten Hepp.
Meer info: www.openmakers.nl/open/

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×