'Familie': pastelkrijt op papier (Foto: PR).

Leidse kunstenaar exposeert vrij werk én portretten in Katwijks gemeentehuis

De Leidse kunstenaar en tevens redacteur Kunst & Cultuur van Sleutelstad.nl, Jacqueline Borg, exposeert in de maand augustus haar werk in het gemeentehuis van Katwijk. Borg, die haar opleiding volgde aan de Rijks Academie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam, werkt met olieverf op doek en pastelkrijt op papier.

Haar kleurtoetsen zijn bijna abstracte vlakken, die, doordat ze aan een vorm toebehoren, toch onderdeel zijn van het landschap, of het object, dat zij neerzet in krachtige kleuren met een sterk illusionaire werking. Voor de eerste keer laat zij, naast haar vrije werk, een serie portretten in pastelkrijt zien.

Borg: “Omdat ik portretten altijd in opdracht maak, houd ik zelf nooit iets over om te kunnen laten zien. Opdrachtgevers steken meestal de koppen bij elkaar om voor een speciale gelegenheid iemand een portret cadeau te doen. Daarna is het moeilijk om zo’n cadeau weer terug te vragen voor een expositie. Dat bracht mij op het idee om eens wat familie op papier te zetten.”

De tentoonstelling loopt van 1 tot en met 30 augustus. Kijk voor openingstijden op: www.katwijk.nl Meer info over de kunstenaar: www.jacquelineborg.nl

Cultuur Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×