Onvoorzichtige mannen vast voor poging tot inbraak

Twee mannen die vannacht op inbrekerspad waren, zijn door hun onvoorzichtigheid opgepakt. Het gaat om een 31-jarige Leidenaar en een man van 45 uit Den Haag. Een getuige belde de politie, toen hij de twee rond 03.30 uur bij een woning aan de Marelaan met zaklantaarns zag schijnen. Agenten die op de melding afkwamen, troffen op de kruising van de Hofbrouckerlaan met de Prins Bernhardlaan, de Leidenaar aan. Omdat hij zich verdacht gedroeg en zenuwachtig leek, werd hij uitvoerig ondervraagd. Ook werden zijn zakken doorzocht. Toen uit één van die zakken een kniptang kwam, werd hij voor poging tot inbraak aangehouden. Terwijl de agenten met de Leidenaar in gesprek waren, werden er tikgeluiden in de buurt gehoord. Na een zoekactie werd in de achtertuin van een woning aan de Emmalaan de Hagenaar gevonden en aangehouden. Naast hem lag gereedschap dat waarschijnlijk gestolen is uit een schuur in de buurt.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×