Oplichters weer eens de ‘weg kwijt’

Een stelletje van rond de 30 jaar en mogelijk van Oost-Europes afkomst, was weer eens ‘de weg kwijt’. Een bejaarde vrouw met een rollator werd om de route gevraagd terwijl de plattegrond voor haar werd uitgespreid. De vrouw legde nog uit, dat het hier om de kaart van Rotterdam ging en toen het tweetal wegliep bleek haar tas open te staan en de portemonnee verdwenen. Zij begon zo hard te schreeuwen, dat de man de portemonnee met inhoud weer teruggooide. Kort daarvoor werd een plaatsgenoot waarschijnlijk door hetzelfde stel aangesproken, dit maal om geld te wisselen. De politie wijst op deze vorm van diefstal en adviseert alert te zijn op personen die op straat vragen stellen. Het gebruik van een plattegrond om af te leiden komt vaak voor.

Advertentie

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×