Zomerlezing ‘Sisi en Wilhelm II’ bij Oudheden

Op dinsdag 16 augustus kunnen belangstellenden bij het Rijksmuseum van Oudheden komen luisteren naar de zomerlezing `Sisi en Wilhelm II’. Ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Sisi en Wilhelm II: keizers op Corfu’, gaat prof.dr. Ruurd Halbertsma, RMO-conservator collectie Klassieke Oudheid,in op de gedeelde interesses van de ongelukkige keizerin Sisi en de martiale Duitse keizer Wilhelm II. Zo waren de keizer en de keizerin beiden geïnteresseerd in de klassieke oudheid en hadden zij alle twee een grote liefde voor het Griekse eiland Corfu. Sisi liet op Corfu het paleis ‘Achilleion’, (de Achilleshof) bouwen. Dat paleis werd door haar dochter verkocht aan keizer Wilhelm II, die er ieder voorjaar een aantal weken doorbracht. Toen bij opgravingen op het eiland de fundamenten van een grote archaïsche tempel tevoorschijn kwamen, nam hij persoonlijk de leiding van de opgraving over.

De lezing duurt van 14.00 tot 15.00 uur en is gratis toegankelijk na aankoop van een toegangskaartje voor het museum. De expositie ‘Sisi en Wilhelm II: keizers op Corfu’ is tot 11 september 2011 te zien.

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×