Links:Casper van der Kaaij, rechts: Miquel Gonzalez, foto: PR.

Leids filmduo exposeert videokunst bij Galerie Frederiek van der Vlist

Het getalenteerde Leidse filmduo ‘Caskraker’ stelt met videokunst, als bewegende schilderijen, de eeuwigheidswaarde van digitale kunst ter discussie. In de toonaangevende galerie van Frederiek van der Vlist laat het tweetal intrigerende beelden zien van een vrouw (danseres Anouk Cappuyns) dansend onder water in de video ‘Amazone Born Digital’. De digitale beelden gaan uitstekend samen met de andere geëxposeerde (analoge) beeldhouwwerken en schilderijen in de galerie. Er ontstaat hierdoor een spanningsveld tussen analoge en digitale kunst. Doordat de videobeelden ook nog eens omgezet zijn naar een boek, dat eveneens deel uit maakt van de tentoonstelling, wordt de strijd tussen analoge en digitale kunst nog eens extra aangewakkerd en is de vraag, wie de winnaar is. Het duo ‘Caskraker’ bestaat uit filmmaker en beeldend kunstenaar Casper van der Kaaij (1972) en Miquel Gonzalez (1972), filmmaker en tevens wetenschapper.

In 2006 won ‘Caskraker’ de publieksprijs voor hun korte film ‘Talent’ op het Leids Film Festival. Vorig jaar maakten de twee een documentaire over kunstschilder Willem van Scheijndel. Deze documentaire, met de titel ‘30 jaar Passie voor Schilderen’ is drie maanden doorlopend vertoond in een pand aan de Breestraat tijdens een expositie van deze bekende Leidse kunstenaar.

De expositie loopt van 18 tot en met 28 augustus. Klik hier om de trailer van ‘Amazone Born Digital’ te bekijken

Meer info en openingstijden: www.galeriefrederiekvdvlist.nl

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×