Fer Hakkaart, Zonder titel, pentekening, 17,8 x 36cm., 2001, foto: PR.

Tekeningen en schilderijen van Leidse kunstenaar Hakkaart bij LUMC en Lakenhal

De Leidse kunstenaar Fer Hakkaart (1941) viert dit jaar zijn 70ste verjaardag en in het kader hiervan zijn twee tentoonstellingen aan deze veelzijdige kunstenaar gewijd. Vanaf 1 september toont de galerie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) tekeningen en schilderijen die Hakkaart vanaf 1964 heeft gemaakt, waarin het alledaagse leven van inwoners van de Leidse binnenstad de rode draad vormt. In Museum de lakenhal zijn werken uit eigen collectie van Hakkaart samengebracht in combinatie met werk van Frans de Wit (1942-2004). Deze tentoonstelling is gestart op 6 augustus jl. en is tot en met 6 november te bezichtigen. De tentoonstelling in het LUMC wordt op 1 september geopend in Stedelijk Museum de Lakenhal door prof. dr. J.L.A. van Rijckevorsel.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×