Leiden pakt uit tijdens Kennisfestival in oktober

Van 27 t/m 30 oktober wordt het Kennisfestival Leiden georganiseerd met als thema ‘Actie – Reactie’. Dat betekent vier dagen een inspirerend en afwisselend programma door de hele stad. Bijvoorbeeld ‘hiphop ontmoet taalwetenschap’ tijdens het spetterende openingsevent of de ‘FearFactory’ waar angsten en fobieën de hoofdrol spelen. Ook komt er een kennis(pub)quiz, vinden er voor het oog van het publiek ontledingen plaats en beleef je live-wetenschap in de musea. Honderden leerlingen doen mee aan een recordpoging om de grootste workshop Bio Science. Ook zijn er talloze lezingen en leuke activiteiten. Op zondag vindt op het Bio Science Parc en in de binnenstad de Leidse Wetenschapsdag plaats met een afwisselend programma voor jong en oud.

Leiden stad van ontdekkingen is niet zomaar de slogan van de stad Leiden. Al eeuwenlang is Leiden een belangrijke stad als het gaat om kennis en wetenschap. Niet alleen is de oudste universiteit van het land hier gevestigd, ook moderne bedrijven gespecialiseerd in biotechnologie, een levende creatieve industrie, wetenschappelijk onderzoek en een keur aan opleidingen zorgen ervoor dat Leiden een kenniscentrum van betekenis is. Speciaal voor Kennisfestival Leiden openen deze organisaties hun deuren en laten zij het publiek kennismaken met de schat aan kennis die Leiden rijk is.

Binnenkort verschijnt op www.leiden.nl het definitieve programma van Kennisfestival Leiden. Ontdek Kennisfestival Leiden, 27 t/m 30 oktober 2011.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×