Tumor Jochem Myjer blijkt goedaardig

De ruggenmergtumor van Jochem is goedaardig. Dat heeft zijn management zojuist bekend gemaakt. Het gaat om de zogenaamde ‘laaggradige variant’ van een ependymoom. Jochem werd op donderdag 18 augustus geopereerd aan een tumor in zijn ruggenmerg. De tumor werd deze zomer ontdekt, nadat Jochem zich met aanhoudende klachten tot artsen had gewend. De tournee van Jochem zijn nieuwste show Even Geduld Aub! is inmiddels tot in elk geval 1 januari 2012 afgezegd. Het herstel van Jochem verloopt volgens zijn behandelend artsen uit het LUMC ‘naar omstandigheden voorspoedig’. Prof. Dr. W.C. Peul: “Het is een neurologisch zeer ingrijpende operatie geweest. Dat betekent dat Jochem een aanzienlijke tijd nodig zal hebben om te revalideren. De komende maanden moet duidelijk worden of Jochem weer geheel terugkeert naar het fysieke niveau van voor de operatie.”

Een ependymoom is een tumor die ontstaat uit weefsel van het ruggenmerg zelf en kent laaggradige en hooggradige varianten. De variant die nu bij Jochem is vastgesteld, is de minst bedreigende variant. Op basis van een MRI-onderzoek na de operatie lijkt de tumor in zijn geheel te zijn verwijderd, maar helemaal zeker is dat bij dit soort operaties nooit. Jochem zal daarom de komende jaren onder strenge controle blijven in het ziekenhuis. De kans dat de tumor terugkeert is klein, maar niet verwaarloosbaar.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×