Openstelling voormalig koetshuis Langebrug

Tijdens de Open Monumentendagen kunnen belangstellenden een kijkje nemen in een voormalig koetshuis. Het pand aan Langebrug 63 fungeerde vroeger als Koetshuis van de familie Willink, die ook eigenaar van kasteel Oud-Poelgeest in Oegstgeest was. Onder het gebouw bevindt zich een eeuwenoude kelder met karakteristiek tongewelf met in het midden een dragende pilaar. Tijdens een verbouwing kwamen nog meer historische elementen tevoorschijn. Inmiddels is het gebouw eigendom van de Christelijke Gemeente Langebrug, die er kerkdiensten en Bijbelstudies houdt.

Volgende week zaterdag kunnen belangstellenden binnenlopen tussen 13.00 en 17.00 uur en op zondag tussen 14.00 en 17.00 uur. Op beide dagen start er ieder uur een rondleiding van ongeveer 20 minuten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×