beleggen in obligaties met universitair historisch erfgoed als onderpand

Afgestudeerden, alumni en andere relaties van de Universiteit Leiden kunnen sinds kort beleggen in Belvédère Academia Leiden University N.V. (“Belvédère”). Tijdens de openingsrede van het academisch jaar maakte de voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Leiden, prof.mr. P.F. van der Heijden dat bekend. Met de oprichting van Belvédère is de Leidse universiteit de eerste Nederlandse universiteit die alumni/particulieren de mogelijkheid biedt te beleggen in obligaties met universitair historisch erfgoed als onderpand. Het gaat om universiteitsgebouwen met een museale uitstraling, zoals het Academiegebouw, de Sterrewacht en een deel van de Hortus botanicus. De monumentale panden liggen allemaal in het historische centrum, tussen de Witte Singel en het Rapenburg. Belvédère is opgericht door het College van Bestuur van de Universiteit Leiden. Het beleggingsfonds is een initiatief van de universiteit en een aantal Leidse alumni in samenwerking met de Rabobank. Met de opbrengst ervan, worden de de historische panden gerenoveerd en kan het behoud er van, dus mogelijk blijven.

Belangstellenden kunnen meer informatie vinden op www.belvedere-academia.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×