Mannen vast voor beroven ouderen

Dankzij alert optreden, heeft de politie gisterochtend twee mannen aangehouden voor het bestelen van ouderen. Het gaat om twee mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats, van 21 en 43 jaar oud. Een 81-jarige Rijnsburgse die die ochtend boodschappen gedaan had bij een supermarkt aan de Oegstgeesterweg, werd door één van de mannen aangesproken terwijl ze haar boodschappen in haar fietstas stopte. De man wilde dat de vrouw geld voor hem wisselde. Ook toen de Rijnsburgse te kennen gaf dat zij niet kon wisselen, bleef de man aandringen. Toen ze wegliep, volgde de man haar. Nadat de man verdwenen was, ontdekte de Rijnsburgse dat haar tas uit haar fietstas was gehaald. Ze waarschuwde de politie.

Agenten die bij de supermarkt kwamen kijken, hoorden dat ook een 79-jarige Rijnsburger die morgen slachtoffer van de mannen geworden was. Eén van hen had de man in de supermarkt gevraagd of hij geld kon wisselen. De Rijnsburger opende daarop zijn portemonnee, om te laten zien dat hij geen wisselgeld had. Even later ontdekte hij dat er bankbiljetten uit zijn beurs verdwenen waren. De politie ging in de omgeving van de winkel op zoek naar de daders en kreeg de melding dat iemand had gezien hoe een man een tas weggegooid had op het Roversbrugpad in Katwijk. Vervolgens was de man in een auto gestapt en weggereden. De getuige had de kleur en het kenteken genoteerd en aan de politie doorgegeven. Een gemeentelijk opsporingsambtenaar die vervolgens op zijn portofoon hoorde dat de auto gezocht werd, zag deze over de Koningin Julianalaan rijden. Hij volgde de wagen en gaf aan de politie door waar deze heenreed. Rond 11.40 uur hielden agenten de auto op de Herenweg staande. De twee inzittenden werden aangehouden en kregen een proces-verbaal. De tas die één van hen neergegooid had, bleek van de 81-jarige Rijnsburgse te zijn. Haar portemonnee zat er nog in, maar het geld was er uitgehaald. Beide ouderen hebben aangifte van diefstal gedaan.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×