Foto: PR

Sportjaar van start voor Leidse basisscholen

Afgelopen dinsdag 13 vond de kick-off plaats van het sportjaar voor 11 basisscholen uit vier verschillende wijken in Leiden. Deze dag werd georganiseerd door de combinatiefunctionarissen van PROO Leiden in samenwerking met Jan de Knegt, voorzitter van turnvereniging Jahn. In de turnhal aan het Broekplein en de twee ernaast gelegen gymzalen hebben alle kinderen onder leiding van studenten van het ROC Sport en Bewegen en leerlingen van het Leonardo College met veel enthousiasme en inzet geturnd, gedanst, gesprongen en gesport. De dag werd geopend door Aad van der Luit.

Twee en half jaar geleden zijn Paul en Monique van Ark gestart als combinatiefunctionarissen op OBS de Viersprong en OBS de Morskring. Hun doelstelling was om de kinderen een actieve leefstijl te laten ontwikkelen. Dit werd vooral bereikt door de kinderen naar een van de 24 sportverenigingen in Leiden, waarmee wordt samengewerkt, te begeleiden. Dit was een groot succes. De rol van vakleerkracht bewegingsonderwijs, tevens combinatiefunctionaris bleek een gouden combinatie. Ook landelijk is dit project opgevallen. Zowel de Morskring als de Viersprong hebben een sportactieve school certificering gekregen en de Morskring hoort zelfs bij de acht sportiefste scholen van Nederland. Door al deze successen is het project dit jaar uitgebreid naar 4 wijken en 11 basisscholen.

Cultuur Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×