Workshop Stop-motion voor jongeren met autisme

Atelier 071 organiseert op zondagmiddag 18 september voor jongeren met autisme een workshop stop-motion filmpje maken. Jongeren van 10 tot en met 18 jaar zijn welkom met en zonder ervaring met stop-motion . De kosten van deze workshop kunnen uit een PGB betaald worden. De workshoplocatie is Meet&Greet, Raamstraat 17 in Leiden. Afhankelijk van de weersomstandigheden worden de stop-motion filmpjes binnen of buiten gemaakt.

“Tijdens de zomervakantie hebben een aantal jongeren hele leuke stop-motion filmpjes uitgedacht en in elkaar gezet”, vertelt Janna Bedaux van Atelier 071. “Je maakt een hele serie foto’s en als je die met 24 beeldjes per seconde afspeelt dan heb je een filmpje. In de zomer hebben de deelnemers met plasticine, een soort klei, allerlei animatiefiguurtjes gemaakt.  Met een hele serie foto’s lieten ze bijvoorbeeld pinguïns lopen en springen. Andere deelnemers hebben buiten een filmpje gemaakt en speelden zelf de hoofdrol. Met deze techniek kan je bijvoorbeeld de suggestie wekken dat je door de lucht vliegt.”

Janna Bedaux vertelt enthousiast verder: “Voor het maken van een stop-motion filmpje heb je gevoel voor beeld nodig, creativiteit en makkelijk met de computer zijn. Het leuke is ook dat je elkaar helpt met het maken van het filmpje. Ik zorg ervoor dat ieder zijn eigen talent kan inzetten. De ene deelnemer kan goed de verhaallijn bedenken en de andere maakt een mooie achtergrond voor het stop-motion filmpje. Tijdens de workshops leren de deelnemers om op een creatieve manier iets op de computer te doen. Ik geef ze het gereedschap en reik ze de technieken aan om zelf iets te maken. Het is natuurlijk heel stoer als je eigen stop-motion filmpje op You Tube staat.”

Meer informatie staat op www.atelier071.nl of neem contact op via janna@atelier071.nl.

Filmpjes die tijdens eerdere workshops zijn gemaakt staan op //www.youtube.com/user/Atelier071

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×