Wijkvereniging Pancras-West: "Wel Churchill Avenue, geen Ringweg Oost"

Wijkvereniging Pancras-West verzet zich tegen de aanleg van de Ringweg Oost. De wijkvereniging leidt uit de verkeersstudies van de gemeente af dat de Ringweg Oost pas goed functioneert als de Hooigracht en de Zijlsingel worden afgesloten voor doorgaand verkeer. Dat betekent volgens voorzitter Jaap van Meijgaarden ‘een ernstige verslechtering van de bereikbaarheid van de wijk’. Volgens de wijkvoorzitter leidt de aanleg van de Churchill Avenue zonder Ringweg Oost tot een vermindering van het verkeer op de Hooigracht met 20%. “Daarmee zou de overschrijding van de luchtkwaliteit op de Hooigracht tot het verleden behoren. Dat pleit voor steun vanuit onze wijk”.

Volgens de wijkvereniging is de Ringweg Oost zijn geld niet waard. De geraamde kosten van circa 200 miljoen voor een weg met een beperkte functie vindt Van Meijgaarden zonde van het geld. “Het is nog een onlogische route ook. De weg loopt vanaf het Lammenschansplein, over de Kanaalweg, via bedrijfsterrein de Waard en een tunnel onder de Oude Rijn door, naar de Zijlkade in Leiderdorp. Vervolgens via het Engelendael naar de Zijlbrug en de Willem de Zwijgerlaan. Een onlogische route die straks op de Tomtom ongetwijfeld niet als te kiezen route zal worden aanbevolen als je van de A4 bij Zoeterwoude naar de Merenwijk moet.”

Advertentie

Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×