Kamelen in de stad voor feest Volkenkunde

Vanmiddag is het feest bij Museum Volkenkunde. Om 16.00 uur openen twee nieuwe tentoonstellingen, die door kamelen worden aangekondigd. Het hele gezin kan zich buiten vermaken met de interactieve tentoonstelling Op Expeditie. Wie liever binnenblijft, kan zijn ogen de kost geven bij de fototentoonstelling Masters of Photography – Iconen van National Geographic.

Het feest begint al om half drie als expeditieleidster Alexandrine Tinne, die midden 19de eeuw op expeditie naar Afrika ging, samen met haar expeditieleden op twee echte kamelen vanaf station Leiden Centraal een tocht rondom het museum zal maken om rond 15.30 uur bij het museum aan te komen. Tinne is een van de vier roemruchte expeditieleden uit het verleden die gelieerd aan Museum Volkenkunde waren en nu een rol spelen in de tentoonstelling Op Expeditie. Ze zal de gasten de gelegenheid geven zelf even te ervaren hoe het is om op de rug van een kameel te zitten. Jonge bezoekers krijgen verder een door Professor Grunschnabel ontwikkeld expeditie-ijsje en mogen een ballon oplaten.

Andere bijzondere gast vanmiddag, is de kleindochter van Claudius de Goeje, die begin 20ste eeuw door Suriname reisde. Mevrouw De Goeje weet veel over die reizen en heeft de expeditie van haar opa zelf nagedaan. Vanmiddag zal zij als eregast de linten van de eerste kist van de tentoonstelling Op Expeditie, doorknippen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×