‘Verborgen Krachten’, nieuwe tentoonstelling Museum Boerhaave

Op 30 september gaat de nieuwe, grote tentoonstelling over energie van start in Museum Boerhaave, onder de titel: ‘Verborgen Krachten: Nederlanders op zoek naar energie’. In het kader van het nieuwe beleid van het museum, dat onder grote financiële druk staat, is er samenwerking gezocht met onder andere Shell, die hoofdsponsor is. Naast de ontdekking van het gasveld van Slochteren door Shell, is de oudste stoompomp van Nederland te zien in de zoektocht naar energiebronnen. De tentoonstelling maakt duidelijk, dat de Nederlandse turfwinning in de Gouden Eeuw verstrekkende gevolgen had en vertelt over Marie Curie, die in 1911 met de trein naar Leiden ging, met in haar koffer het zwaar radioactieve preparaat radium dat in een speciale vitrine wordt tentoongesteld. ‘Verborgen Krachten’ geeft een interessante inkijk in de hoogte- en dieptepunten van onze nationale energiegeschiedenis, maar ook het heden en de toekomst komen aan bod.

De tentoonstelling loopt tot en met 18 maart 2012 en wordt georganiseerd in het kader van het Internationale Jaar van de Chemie. Meer info: www.museumboerhaave.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×