Leidse stichting voor Poppentheater ontvangt bijdrage Oranje Fonds

Het Oranje Fonds doneert € 5.500 aan project ‘Jouw Wereld, Mijn Wereld’ dat wordt uitgevoerd door de Leidse Stichting ter bevordering van het Poppentheater, in samenwerking met Stichting Libertas Leiden en enkele basisscholen. Met het poppenspel worden verschillende generaties en culturen bij elkaar gebracht. Naast het Oranje Fonds hebben ook enkele andere fondsen bijdragen toegezegd. Het project start in oktober waarbij in verschillende wijken het poppenspel wordt opgevoerd en ouderen én kinderen betrokken worden in workshops onder professionele begeleiding. Het resultaat laten zij aan elkaar en aan buurtbewoners zien in een aantal interactieve voorstellingen. In Rijn en Vliet zal dat gebeuren tijdens een “Wereldfestival” begin volgend jaar. Het thema daar is ‘spelen vroeger en nu’. In De Hoge Mors gaat het om de veranderingen in de stad (‘Leiden toen en nu’), naar aanleiding van de stedelijke vernieuwing in deze wijk.

De Stichting ter bevordering van het Poppentheater is opgericht in 2009 met als doel om poppentheater voor breed publiek toegankelijk te maken en om poppenspel in te zetten als middel om sociale doelstellingen te verwezenlijken. Sinds 2009 heeft de stichting enkele maatschappelijke projecten georganiseerd, die zich tot nu toe vooral richtten op het in contact brengen van kinderen en ouderen.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×