Bijzonder experiment in LUMC

Op woensdag 28 september vindt een bijzonder concert plaats in het LUMC. Tijdens een optreden van de Nederlandse harpiste Lavinia Meijer wordt gemeten wat er in haar lichaam gebeurt tijdens het optreden, waar de nodige spanning aan te pas komt. Een gezonde dosis spanning is namelijk nodig om een topprestatie te kunnen leveren. De vraag is of deze spanning te meten is en daarom wordt Meijer uitgerust met een holter, die bloeddruk en hartslag bijhoudt en wordt er bloed afgenomen om het cortisolgehalte te peilen. Het publiek kan de resultaten volgen op een groot scherm. Het bijzondere experiment wordt uitgezonden in het televisieprogramma Pavlov van de NTR. Esther van Fenema, psychiater van de Muziekpoli in het LUMC werkt hiervoor samen met het Center for Human Drug Research (CHDR).

Het concert vindt plaats op woensdag 28 september, van 13.00-13.30 uur, in het LUMC, Albinusdreef 2, Leiden in Gebouw 1, collegezaal 1.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×