Internationaal concert Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek

Afgelopen zondag heeft het Jeugd Symfonieorkest Rijnstreek (JSR) het orkestseizoen 2011/2012 geopend met een internationaal concert in de Stadsgehoorzaal. Samen met het Grootkoor en orkest van het Carl-von-Ossietzky-Gymnasium uit Bonn en het East Oxford Community Choir werd een bijzonder programma ten gehore gebracht. Gespeeld werden onder andere de Mis in C, opus 86 van L. van Beethoven en het Magnificat van J. Rutter.Op het podium vond een uniek samenspel plaats tussen 250 orkest- en koorleden. Bijna allemaal kinderen.

Het ging om een tegenbezoek van de Duitse en Engelse musici, nadat het programma eerder dit jaar in samenwerking met het Leidse Symfonieorkest al ten gehore werd gebracht in Keulen en Bonn.

Tijdens een deel van het concert kwamen het Kinderorkest en Juniorenorkest het Symfonieorkest versterken. Alle ruim 130 leden van het JSR hebben als het groot JSR-orkest de 140 Engelse en Duitse koorzangers begeleid bij het Hallelujah-koor uit de Messiah van Händel. Het concert stond onder leiding van Mark Tempelaars en Raymond Honing. Solisten waren Mareike Müller, sopraan, Esther Vis, alt, Robin Whitehouse, tenor en Alexander Schmitt, bas.

De band tussen het JSR en musici uit Oxford en Bonn stamt al uit 2000, toen het Symfonieorkest deelnam aan diverse muziekprojecten die in de Leidse partnerstad Oxford plaatsvonden. Deze internationale projecten brachten jongeren uit Leiden, Oxford, Bonn, Perm en Grenoble met muziek, zang en dans bij elkaar. Sindsdien zijn er verschillende uitwisselingen geweest van en naar Oxford en Bonn.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×