Kevin Spacey, foto: PR.

Openingsfilm zesde editie Leids Film Festival bekend

De actuele thriller ‘Margin Call’, die ingaat op de achtergronden van het uitbreken van de financiële crisis, is de openingsfilm van het aanstaande Leids Film Festival. Geen vrolijke opening dus, op 25 oktober, maar wel een spannende en interessante film, waarin een etmaal lang de werknemers van een grote Wall Street Investment Bank gevolgd worden. Regisseur J.D. Chandor kreeg de beschikking over een ware sterrencast waaronder Kevin Spacey, Jeremy Irons, Stanley Tucci, Demi Moore en Paul Bettany. Het volledige programma wordt begin oktober bekend gemaakt: www.leidsfilmfestival.nl

Bezoekers van de film Hysteria kijgen tijdens het LFF een gratis vibrator. In samenwerking met distributeur Paradiso Films en sexshop Mail & Female wordt het toepasselijke cadeautje uitgedeeld. De film gaat namelijk over de uitvinding van het apparaat in Victoriaans Engeland. Hysteria is dit jaar de slotfilm van het festival en beleeft hiermee zijn Nederlandse première.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×