Bewoners Oude Kooi en Tuinstadwijk schuiven door

De Sleutels pakt de komende jaren haar woningen in de Oude Kooi en Tuinstadwijk grondig aan. Het is niet altijd mogelijk om in de woning te blijven tijdens de renovatiewerkzaamheden of als de woning vervangen wordt door nieuwbouw. Omdat veel bewoners wel graag in hun wijk willen blijven wonen, komt de Sleutels met een ‘doorschuifregeling’ die hen de mogelijkheid biedt om door te schuiven naar een andere woning binnen hun eigen wijk. Inmiddels hebben 37 huishoudens uit de Oude Kooi zich hiervoor aangemeld. Bewoners van de Sleutels in de Oude Kooi en Tuinstadwijk kunnen tijdens de herstructurering gebruik maken van de ‘doorschuifregeling’. Op deze manier kunnen de bewoners in hun wijk blijven wonen tijdens renovatie of nieuwbouw.

Inmiddels hebben 37 huishoudens uit de Oude Kooi zich voor de regeling aangemeld. De bewoners van de Tuinstadwijk kunnen zich binnenkort ook aanmelden voor de doorschuifregeling. De doorschuifregeling is opgenomen in het sociaal plan voor de herstructurering. Dit houdt in dat bewoners binnen de wijk door kunnen verhuizen, voordat hun woning voor herstructurering aan de beurt is. Als woningen vrijkomen, worden deze normaal gesproken via Woonzicht aangeboden aan alle woningzoekenden. De Sleutels mag woningen die in de Oude Kooi en Tuinstadwijk vrijkomen nu eerst aanbieden aan de bewoners van deze wijken. Pas als er geen interesse voor is vanuit de bewoners uit de wijk, wordt de woning alsnog via Woonzicht aangeboden.

Met de doorschuifregeling biedt de Sleutels de woningen aan met een aangepast huurbeleid, namelijk 75% en 85% van maximaal redelijk, afhankelijk van het deelproject waarin de woning zich bevindt.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×