De wereld rond met Groene Voetstappen

Ruim 5500 leerlingen van 24 basisscholen hebben in de regio Holland Rijnland 47.460 ‘Groene Voetstappen’ verzameld. Met deze hoeveelheid groene voetstappen kan je meer dan één keer de wereld rond. De omtrek van de aarde is 40.075 kilometer. Per verzamelde voetstap wordt gemiddeld één kilometer fietsend of lopend afgelegd. Dit betekent dat de leerlingen uit de regio met hun verzamelde 47.460 Groene Voetstappen ruim één keer de wereld rond kunnen. De leerlingen verzamelden de Groene Voetstappen door een week lang zoveel mogelijk lopend en fietsend naar school te gaan. Aan het begin van de week kregen de basisschoolleerlingen een stickerboekje waarin ze hun Groene Voetstappen plakten. Voor elke heen- en terugreis die zij van en naar school op duurzame wijze aflegden, spaarden zij één Groene Voetstapsticker.

Groene Voetstappen is een landelijk project uitgevoerd door het Klimaatverbond. De Milieudienst West-Holland faciliteerde en ondersteunde dit project voor de vijftien gemeenten uit haar werkgebied. Meedoen betekende stimuleren van leerlingen, hun ouders en leerkrachten tot een veilige, gezonde en milieu- en klimaatvriendelijker manier van reizen. In Leiden deden leerlingen mee van de Singelschool, de Springplank en Woutertje Pieterse.

Groene Voetstappen draagt bij aan de doelstelling van Energie voor de toekomst, de klimaatcampagne van de gemeenten uit de regio Holland Rijnland en de Milieudienst West-Holland. Het doel van deze campagne is CO2-uitstoot verminderen door energiebesparing en duurzame energieproductie. Inwoners, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheid werken hierbij samen. Kijk voor meer informatie op www.energievoordetoekomst.nl.

Advertentie

Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×