Burgernet van start met 2650 Leidenaren

Vandaag is de gemeente Leiden gestart met Burgernet. Burgemeester Lenferink verzorgde de aftrap door het eerste bericht te versturen aan alle deelnemers. Maar liefst 2610 Leidenaren en personen die werken in Leiden gaan zich inzetten voor Burgernet. “Dit is een geweldig resultaat waar ik heel blij mee ben. Binnen drie weken hebben al zoveel mensen zich voor Burgernet aangemeld, terwijl aanmelden nog steeds kan. Dit zegt veel over de betrokkenheid van de Leidenaren en de mensen die in Leiden werken. Zij dragen onze stad een warm hart toe en willen graag een actieve bijdrage leveren aan de veiligheid”, aldus burgemeester Lenferink.

Zodra er bij de meldkamer van de politie een melding binnenkomt van bijvoorbeeld een inbraak, doorrijden na een aanrijding of een vermist kind start de meldkamer een Burgernetactie. Er moet hierbij sprake zijn van een duidelijk signalement van een persoon en/of omschrijving van een voertuig. Deelnemers van Burgernet krijgen vervolgens een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon of een sms met het verzoek uit te kijken naar een bepaald persoon of voertuig vanuit de eigen woning, op straat of vanaf de werkplek. Als de Burgernetactie beëindigd is, ontvangen alle opgeroepen deelnemers een bericht over de afloop van de actie.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×