Ondanks de kritische vragen van raadslid Aad van der Luit is hij nog steeds de beste maatjes met Bettina van Klaveren van de 3 October Vereeniging. En ook met voorzitter Menno Smitsloo van de Geuzen van Boisot die het tweetal zaterdag op de markt vastlegde.

Reserves 3 October Vereeniging naar lustrumviering

Onlangs nam de Leidse gemeenteraad een voorstel van D66-raadslid Aad van der Luit over om de 3 October Vereeniging te vragen om een vrijwillige bijdrage in de extra kosten die de gemeente Leiden dit jaar moet maken vanwege de lange lustrumviering. Wethouder Jan-Jaap de Haan zag dat helemaal niet zitten, maar werd door de raad toch met de collectebus op pad gestuurd. Dat hoeft nu alsnog niet. In het voorstel stond namelijk dat de 3 October Vereeniging alleen bij hoefde te dragen als de vereniging flinke reserves had en dat is volgens bestuurslid Bettina van Klaveren niet het geval.

De Vereeniging en de gelieerde sponsorclubs ‘Geuzen van Boisot’ en het ‘3 October Gilde’ hebben de afgelopen jaren net als de Vereeniging zelf gespaard voor het lustrum. Dat geld gaat nu voor een groot deel op aan extra activiteiten.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×