De medaillewinnaars, foto: PR.

Leiden Atletiek behaalt zes estafettemedailles

23 teams van Leiden Atletiek kwamen afgelopen weekend in actie bij de estafettekampioenschappen in Amstelveen. Op de 4 x 800 meter scoort Leiden Atletiek bij de mannen senioren altijd hoge ogen, maar titelprolongatie zat er niet in. Winst was er op de baan van AV Startbaan wel voor de jongens D-junioren. Dubbele winst zelfs, want het viertal Stein Wisse, Thieme Schmidt, Tom Hensing en Gerben Dofferhof won zondag zowel de 4 x 80 meter (in 42.01) als de Zweedse estafette. Meisjes C-junioren Romy Smith, Noah Onwudiegwu, Chimene Fodjagbo-Azoungo en Franka Blok wonnen een bronzen medaille op de 4 x 80 meter. Ook was er succes voor de allerjongsten bij de pupillen; de meisjes C-pupillen. Kelechi Ruddock, Lois Steenbeek, Myrthe Steenbeek en Mette Nuijen liepen op de 4 x 40 meter met 27.87 seconde een clubrecord en verdienden er een zilveren medaille mee. Op de 10 x 40 meter pendelestafette wonnen zij samen met andere B- en C-pupillen nog eens brons, op slechts 0.7 seconde van de winnaars.

Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×