Omroep West wil naar rechter voor behoud subsidie

Als de provincie Zuid-Holland vasthoudt aan de plannen om te bezuinigen op de regionale omroepen West en Rijnmond stappen de zenders naar de rechter. Volgens een voorstel van het College van Gedeputeerde Staten krijgt Omroep West volgend jaar 5 procent minder basissubsidie. Dat kost de regiozender in 2012 zo’n 1,1 miljoen euro. Vanaf 2013 loopt de korting op tot 10 procent; waardoor in totaal voor 1,6 miljoen euro wordt geschrapt. Directeur Gerard Milo van Omroep West voelt zich overvallen. “Drie maanden voor het nieuwe subsidiejaar is laat”, zegt Milo via zijn eigen zender. “Bovendien heeft de provincie geen vooroverleg gevoerd over deze bezuinigingen.”

Op het provinciehuis in Den Haag wordt morgen gesproken over de subsidie van de regionale zenders Omroep West en RTV Rijnmond.

Advertentie

Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×