Blauwe zones worden begin 2012 ingevoerd

Als het aan het college van B7W ligt gaat in zes Leidse wijken begin 2012 een proef van start met blauwe zones. Die moeten voorkomen dat mensen van buiten de wijken hun auto langdurig gratis parkeren, waardoor er voor de bewoners en hun bezoek te weinig plaatsen overblijven. Ondanks honderden bezwaren op de plannen wil het college ze ongewijzigd invoeren. Wel wordt de ontheffingsregeling iets aangepast. Bezoekerskraskaarten worden geldig in alle wijken en niet alleen in de wijk waarvoor deze is aangeschaft en verenigingen kunnen onder voorwaarden maximaal twee ontheffingen krijgen, net als bedrijven.

Veel bezwaren gaan over het verdwijnen van veel parkeerplaatsen voor centrumbezoekers, zonder dat die een alternatief hebben. Ook willen veel bewoners dat ze een gratis ontheffing krijgen. Die gaat nu 15 euro per jaar kosten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×