Handhaving rond 3 oktober moet voorspelbaar zijn

Het stadsbestuur heeft een sanctiebeleid vastgesteld voor de 3 Octoberviering van dit jaar. Het is vandaag direct van kracht geworden en loopt af op 4 oktober. Het college wil met de speciale regels snel kunnen ingrijpen bij overtredingen en ook moet het de voorspelbaarheid van de handhaving vergroten. Iedereen die zonder benodigde vergunning activiteiten organiseert, krijgt een zogenaamde ‘last onder dwangsom’ opgelegd. Als men dan niet direct stopt, moet een boete van 2000 euro worden betaald. Mensen met vergunning die zich niet aan de voorschriften houden, krijgen eerst nog een extra waarschuwing. De regels zijn in nauw overleg met de horecaondernemers vastgesteld. Daarom hoopt het college dat er in praktijk geen sancties opgelegd zullen worden.

Ook in de aanloop zullen controleurs van de gemeente al op pad gaan. Het is de bedoeling dat er op die manier tijding kan worden ingegrepen als een podium bijvoorbeeld niet op de goede plek staat. Door nu al te gaan controleren, worden organisatoren in de gelegenheid gesteld om gebreken te verhelpen en kunnen dwangsommen achterwege blijven.

Winkels die buiten de geoorloofde tijden hun deuren openen, krijgen een proces verbaal dat naar de Officier van Justitie wordt gestuurd.

Leiden 3 Oktober 2011


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×