College houdt vast aan woonbootbelasting

Het college van b&w houdt vast aan de invoering van de Roerende Ruimte Belasting (RRB) voor woonboten en woonwagens. Het wordt wel een jaar later dan het college eigenlijk wilde. Dat blijkt uit antwoorden op vragen die GroenLinks Leiden stelde naar aanleiding van een artikel in het Witte Weekblad dat refereerde aan een afgerond onderzoek over de woonbootbelasting. Het gemeentebestur kent zo’n onderzoek niet, maar laat wel weten nog steeds achter de nieuwe belasting te staan. Voor het geld en ook uit het principe van gelijkheid.

De gemeenteraad twijfelt al lang over de invoering van de RRB. Het innen zou zo duur zijn dat het de meest inefficiënte belasting van Leiden zou worden. Het college rekent zelf met 40% kosten, dat is zo’n 30.000 euro per jaar.

Ook betalen woonbootbewoners al andere heffingen die niet gelden voor mensen die gewoon in een huis wonen. Het college belooft alle heffingen in kaart te brengen zodat de gemeenteraad goed kan vergelijken of een meer dan trendmatige lastenverhoging voor woonboot en -wagenbewoners gerechtvaardigd is.

Als de raad alsnog haar goedkeuring aan de invoering van de RRB geeft, moet dat voor het zomerreces besloten worden. Alleen dan kan de BelastingSamenwerking Gouwe Rijnland (BSGR) die sinds dit jaar verantwoordelijk is voor het innen van gemeentelijke belastingen de acceptgiro’s tijdig versturen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×