Cees Goekoop, foto: archief Sleutelstad.

Oud-burgemeester Cees Goekoop overleden

Gisteren is Cees Goekoop, oud-burgemeester van Leiden, overleden in zijn woonplaats Amsterdam. Goekoop was burgemeester van de Sleutelstad van 1980 tot aan zijn pensionering in 1998. De ex-burgervader was al geruime tijd ziek en is 77 jaar geworden. Aan het begin van de raadsvergadering stond burgemeester Lenferink vanavond stil bij het overlijden van illustere voorganger die hij roemde om de grote betekenis die Goekoop voor Leiden heeft gehad: “Hij was een Leidenaar met de Leidenaren, iemand met een enorm netwerk en een bindende factor tussen alle partijen.” Bij zijn gedwongen pensionering, Goekoop vertrok zeer tegen zijn zin toen hij 65 werd, werd hij onderscheiden met de erepenning in goud.

Bij zijn afscheid sprak Goekoop woorden die nu erg van toepassing zijn: “Het is genoeg geweest. Ik hoop dat het niet onopgemerkt is gebleven.” Op verzoek van de familie wordt Goekoop in zeer besloten kring gecremeerd.

Veel sprak Cees Goekoop de afgelopen jaren niet meer in het openbaar, maar voor het dierenasiel Stevenshage maakte hij graag een uitzondering. Goekoop was daar voorzitter en bleef tot het laatst ambassadeur van het dierenasiel.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×