Burgemeesterswijk krijgt nieuwe gymzaal bij St. Josephschool

Niet alleen gymnastiek zelf kan topsport zijn. Ook het regelen van voldoende gymnastiekzalen is topsport en vergt veel uithoudingsvermogen en een lange adem. Dat bewijst de jarenlange strijd van CDA-raadslid Monique van Sandick. Sinds 2007 maakt ze zich al sterk voor extra gymzalen in Leiden. Van Sandick begon er telkens weer over en dinsdag mocht ze eindelijk de eerste vruchten plukken van haar uithoudingsvermogen. De raad stemde unaniem in met de gewijzigde plannen voor de St. Josephschool in de burgemeesterswijk. Daarin is nu ook een gymzaal opgenomen.

Als het aan Van Sandick ligt, blijft het niet bij één extra gymzaal: “Door fusies van van basisscholen verdwijnen er gymzalen. Door de geplande sloop van de gymzalen in de Du Rieustraat en de Lammenschansweg dreigden 500 kinderen van gym verstoken te blijven. Alternatieve gymlocaties liggen vaak te ver weg en kinderen zouden dan drukke straten moeten oversteken.” Ook in de nieuwe woonwijk Groenoord en in e binnenstad wil het CDA nog een extra gymzaal.

Van Sandick is blij dat het College van B&W nu werk maakt van de extra gymcapaciteit: “Leerlingen van de Joseph-, Roomburg- en de Lorentzschool konden volgens het vorige college wel terecht in de gymzaal van de Brede School Arcade in Roomburg. Maar daarvoor moesten ze dan wel de drukke Kanaalweg oversteken.” Ook de scholen zelf zagen dat niet zitten. Te ver, te gevaarlijk en te omslachtig, zo oordeelden ze.

Het is de bedoeling dat de nieuwe gymzaal in 2014 opengaat.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×