OM eist 11 jaar plus TBS tegen serieverkrachter

Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag heeft vandaag in hoger beroep 11 jaar gevangenisstraf en TBS geëist tegen Chris D. uit Voorschoten die ervan wordt verdacht vier vrouwen te hebben verkracht. Ook wordt hij verdacht van het bezit van kinderporno en het bij zich dragen van een luchtdrukwapen. Naar verwachting doet de rechtbank op 13 oktober uitspraak in de geruchtmakende zaak.

De verkrachtingen vonden plaats op 25 juli 2010 in Noordwijk, op 11 augustus 2010 in Voorschoten en op 1 september 2010 in Hillegom. Twee vrouwen van 23 en 24 jaar en een meisje van 15 jaar werden van hun fiets getrokken. Na de verkrachting op 25 juli werd op basis van DNA-sporen duidelijk dat deze dader ook in verband gebracht kon worden met een verkrachting van een 21-jarige vrouw, op 2 augustus 2002 in Voorhout.
In alle vier de zaken werden de vrouwen van hun fiets getrokken en naar de bosjes langs de weg gevoerd waar ze werden verkracht. Ook kregen de vrouwen een doek of kledingstuk op hun hoofd zodat ze de verdachte niet konden zien.
Het OM is van mening dat een gevangenisstraf van lange duur recht doet aan de ernst van de feiten. Op basis van het psychiatrisch en psychologisch onderzoek moet de verdachte verminderd toerekeningsvatbaar worden geacht. Het OM is van mening dat de verdachte behandeld moet worden en vindt, net als de deskundigen, TBS met dwangverpleging het meest passend. Het OM eist dan ook, naast het opleggen van een gevangenisstraf, TBS met dwangverpleging.

De rechtbank veroordeelde de verdachte tot 9 jaar gevangenisstraf en TBS, bij een eis van de officier van justitie tot 11 jaar cel en TBS. De verdachte en het OM stelden hoger beroep in tegen deze uitspraak. Het hoger beroep van het OM richt zich tegen de hoogte van de opgelegde gevangenisstraf.
Advertentie

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×