Na een hevige strijd werden ook vanmiddag de Spanjaarden weer verslagen en liep het slecht af met Valdez. De Spaanse veldheer die in 1574 Leiden belegerd hield. (Foto's: Chris de Waard). Alle foto's zijn na te bestellen via www.oypo.nl/sleutelstad.

Valdez komt aan zijn einde op Garenmarkt

In Leiden vieren we 3 oktober bijzonder vredelievend vergeleken met de Briellenaren. Dat was vanmiddag goed te zien tijdens een presentatie van verschillende vestingsteden. Begon het programma nog rustig met muziek, vaandeliers en reuzen uit Bergen op Zoom, toen de Briellenaren het plein opkwamen was het gedaan met de rust. Een ware veldslag vond er plaats, inclusief kanonnen, zwaarden, een schandpaal en als klap op de vuurpijl het ophangen van de Spaanse veldheer Valdez.

Cultuur Leiden 3 Oktober 2011


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×