Opstand in jeugdgevangenis Teylingereind

In de jeugdgevangenis Teylingereind in Sassenheim is vanavond even voor 22.00 uur een opstand uitgebroken. De ongeregeldheden in de penitentaire inrichting begonnen met een groot brandalarm dat werd veroorzaakt door een klein brandje dat was aangestoken in een van de cellen. Een negental had zich in een kantoorruimte verschanst na een mislukte uitbraakpoging. Na enige tijd gaven twee van hen zich over en even later nog twee. Rond kwart over twaalf ’s nachts wisten bemiddelaars van de politie ook de resterende vijf jongeren ertoe te bewegen zich over te geven. Er zijn geen gevangenen ontsnapt. Brandweer en politie waren met veel wagens en materieel aanwezig en een groot gebied rond de instelling langs de A44 werd urenlang afgezet. Ook vlogen er politiehelicopters boven de gevangenis.

Advertentie

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×