Het was De Vos opgevallen dat vooral de ganzen in de optocht een gestresste indruk maakten. (Archieffoto: Chris de Waard).

Dierenpartij wil verbod op dieren in 3 oktoberoptocht

Dick de Vos van de Partij voor de Dieren is ontzet over het feit dat er afgelopen maandag onder meer ganzen en kamelen hebben meegelopen in de 3 oktoberoptocht. Hij heeft er inmiddels schriftelijke vragen over gesteld aan het college.

Zo wil hij onder meer dat er geen levende dieren meer worden gebruikt als object ter opluistering van een evenement: “Dieren hebben een eigen waarde en die dient te worden gerespecteerd.” De Vos wil verder weten hoeveel en welke soorten dieren er nog meer hebben meegelopen, waar vandaan ze zijn vervoerd en waarom de gemeente er een vergunning voor heeft verleend.

Eén vraag kunnen we hier al beantwoorden: Naast ganzen en kamelen liepen er honden, paarden, pony’s en een ezel mee in de optocht.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×