Dick Scherjon koninklijk onderscheiden

Gisteravond moest burgemeester Lenferink afreizen naar Den Haag, om daar een koninklijke onderscheiding uit te reiken. De koningin heeft Leidenaar Dick Scherjon benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Scherjon (55) is werkzaam bij Rabobank Nederland. Als reservekolonel bij de Koninklijke Landmacht heeft hij veel werk verzet voor de wederopbouw van het bedrijfsleven in voormalige oorlogsgebieden op de Balkan, Irak en Afghanistan. Scherjon was medeoprichter en penningmeester van de stichting Korps Luchtdoelartillerie, medeoprichter van de landelijke Werkgroep Economische Wederopbouw Afghanistan en mede-initiatiefnemer van het project IDEA, de Integrated Development of Entrepreneurial Activities, een internationale organisatie waarin 120 reserveofficieren samenwerken bij de economische opbouw in voormalige oorlogsgebieden. Hij is bestuurslid van de Nederland-Afghanistan Centrum voor Handelsbevordering en de Afghaans-Nederlandse Kamer van Koophandel. 

Verder is Scherjon onder andere gastdocent vrede en veiligheid aan de Universiteit Groningen en de Koninklijke Militaire Academie in Breda. Als secretaris van de Stichting War Trauma Foundation werft hij gelden voor projecten voor psychosociale gezondheidszorg in oorlogsgebieden.In Leiden was Scherjon lid van de kascommissie van de Haanstra Basisschool en begeleider van de jaarlijkse schoolkampen. 

De uitreiking van de onderscheiding vond gisteren plaats tijdens het symposium “Vooruitgang en Samenwerking”, dat van 6 tot en met 8 oktober plaatsvindt in een tent op het Malieveld in Den Haag.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×