Start van de Obstakeltocht bij Leiden Centraal, foto: Jacqueline Borg.

Obstakeltocht door de stad

Het Platform Gehandicapten Leiden, de gemeenteraad en de gemeente, houden vanmiddag een obstakeltocht door de stad. Deelnemers aan de tocht zijn wethouder Roos van Gelderen, raadsleden en ambtenaren. Getooid met zwarte brillen, achter rollators of zittend in met de hand geduwde rolstoelen, gaan zij vanaf het centraal station richting stadhuis. Onderweg ervaren zij welke obstakels er zijn. De deelnemers sluiten de tocht af met een debat in het stadhuis. Onderwerpen die tijdens dat debat aan de orde komen, zijn onder andere de Kippenbrug die aangepast zou moeten worden voor mensen met een rolstoel of rollator en het taxiplatform dat onvoldoende toegankelijk is voor ouderen en mensen met een handicap.

De observaties tijdens de obstakeltocht worden gebruikt bij het verbeteren van de openbare ruimte. De obstakeltocht vindt plaats in de landelijke Week van de toegankelijkheid.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×