Speciaal voor Coming Out Day is de Koornbeursbrug maandagmiddag ingepakt met een enorme regenboogvlag. Vorige jaren hing die om Molen de Valk, maar die wordt momenteel gerestaureerd en staat in de steigers. (Foto: COC Leiden).

Zichtbaarheid voorop tijdens Coming Out Dag

Net als de afgelopen drie jaar doet het COC Leiden er ook vandaag weer alles aan om de nationale coming out dag niet ongemerkt aan Leiden voorbij te laten gaan. Met reuzachtige vlaggen op het station en de Koornbeursbrug wordt de aandacht gevestigd op de dag waarop aan iedereen wordt gevraagd zich open te stellen voor lesbo’s, homo’s, biseksuelen of transgenders op hun werk, (sport)club of naaste omgeving. Ook op tal van posters in de stad roepen onder andere Leidse wethouders, politieagenten van Hollands Midden en vrijwilligers van COC Leiden daartoe op. De regionale aftrap werd afgelopen zaterdag al gegeven met een Coming Out Day-voetbaltoernooi bij voetbalvereniging Bernardus in Hazerswoude-Rijndijk.

Vorig jaar werd op 11 oktober een roze netwerkborrel gehouden in de Faculty Club van de Universiteit Leiden. Doel was om meer aandacht te krijgen voor de sexuele diversiteit binnen de academische wereld. Dat is gelukt. Na die eerste bijeenkomstwerd de Leidsche Ganymedes Borrel (LGB) opgericht. Met dat netwerk moet de zichtbaarheid van de roze gemeenschap in de Leidsche universitaire gemeenschap vergroot worden. Zowel bij studenten als werknemers van de universiteit. ‘De LGB’ viert aanstaande vrijdag de eerste verjaardag. Vanaf 22.00 uur is iedereen welkom in het gebouw van COC Leiden aan de Langegracht 65.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×