Scheltema moet professionaliseren

Het bestuur van het Scheltema Complex geeft haar opdracht aan het eind van het jaar terug aan de gemeente. Het gebouw in het Leidse cultuurkwartier moet op een heel andere manier geexploiteerd gaan worden. Hoe, daarover is cultuurwethouder De Haan in gesprek met verschillende potentiële partners waaronder de Lakenhal en de Veenfabriek. Het moet in elk geval professioneler. Geen vrijwilligers meer die een broedplaats runnen, maar een cultureel ondernemer moet Scheltema op een rendabele manier gaan exploiteren. Er zijn twee opties: Scheltema wordt een cultuurcentrum met goede horeca, of het wordt een hoogwaardige horecalokatie met veel cultuur.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×