Zes maanden overlast door kapotte verkeerslichten

Een auto die afgelopen vrijdagavond op de kruising van de Churchilllaan, de Haagweg en Dr. Lelylaan na een verkeersongeval in de berm terecht kwam, heeft daarbij de regelkast voor de verkeerslichten omver gereden. De kast is onherstelbaar beschadigd, waardoor de verkeerslichten niet meer goed bediend kunnen worden. Ze staan daarom nu op knipperen. Morgen wordt er een tijdelijke automaat geplaatst. De verkeerslichten werken dan weer, maar de doorstroming is niet optimaal. Weggebruikers moeten rekening houden met een kans op filevorming in de spits.

Verkeersinstallaties zoals de regelkast op dit kruispunt, zijn niet uit voorraad leverbaar. Zij hebben zeer geavanceerde techniek. Het inregelen van een nieuwe regelkast duurt een half jaar. Dat komt omdat de software speciaal moet worden afgestemd op het unieke verkeersaanbod van dit kruispunt.

Omdat de tijdelijke installatie de verkeersstromen niet optimaal kan afwikkelen, kan het gebeuren dat de lichten langer op rood staan dan de weggebruiker normaal gesproken gewend is. 

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×