'Umnachtung / schilderijendepot' geschilderd door Hans de Bruijn, foto: www.hansdebruijn.com

Eerste expositie in nieuwe Achmea-kantoor

Binnenkort gaat de eerste expositie van start in het nieuwe Achmea-kantoor. Onder de titel ‘Muss es sein’ is het indrukwekkende werk van kunstenaar Hans de Bruijn te zien. De Bruijn is een romantische schilder, die met virtuoze techniek veelal ruïnes laat zien, zoals die van het (vermeende) geboortehuis van Rembrandt in Leiden of die van de voormalige Sandbergvleugel van het Stedelijk Museum in Amsterdam. Zijn werk verbaast en beklemt tegelijkertijd. De titel van de expositie is genoemd naar één van de geëxposeerde schilderijen en verwijst naar een opmerking van Ludwig van Beethoven in het manuscript van zijn 16e strijkkwartet. De officiële opening vindt plaats op vrijdag 21 oktober tussen 16.00 en 18.00 uur.

Tijdens de opening wordt ook de monografie van De Bruijn gepresenteerd onder de titel ‘Magie van verf; Hans de Bruijn en de herschepping van de romantische traditie’.

Achmea is in het bezit van een omvangrijke kunstcollectie, die het publiek meestal alleen maar ziet in bruikleen aan diverse musea. De kunstruimte in Leiden maakt de ontsluiting van de Achmea collectie structureel. De bedoeling is om steeds een andere kunstenaar uit de collectie voor het voetlicht te halen. Daarnaast is er ook ruimte voor thematische exposities.

‘Muss es sein’ is te beziechtigen van 24 oktober tot en met 8 december. De kunstruimte aan de Dellaertweg 1 is tijdens kantooruren geopend.

Meer info: www.achmeakunstcollectie.nl

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×